Honda povlači 410.000 vozila

Bez autora
Mar 16 2010

Kompanija Honda Motor će povući 410.000 vozila, zbog problema sa kočnicama. Povlačenje se odnosi na modele Odysseys (344.000 vozila) i Elements (68.000 vozila).Prema saopštenju Honde, papučica kočnice tokom vremena postaje meka i mora se više pritisnuti da bi se vozilo zaustavilo. To može uzrokovati gubitak sile kočenja i moguću nesreću. Problem se javio kod uređaja, pokretača sistema elektronske kontrole stabilnosti, koji selektivno koči svaki od točkova i stabilizuje vozilo u opasnim situacijama.

Honda povlači 410.000 vozilaKompanija Honda Motor će povući 410.000 vozila, zbog problema sa kočnicama.

Povlačenje se odnosi na modele Odysseys (344.000 vozila i Elements (68.000 vozila). 

Prema saopštenju Honde, papučica kočnice tokom vremena postaje meka i mora se više pritisnuti da bi se vozilo zaustavilo. To može uzrokovati gubitak sile kočenja i moguću nesreću.

Problem se javio kod uređaja, pokretača sistema elektronske kontrole stabilnosti, koji selektivno koči svaki od točkova i stabilizuje vozilo u opasnim situacijama. Uređaj pod nazivom modulator stabilnosti vozila pri startovanju vozila propušta malu količinu vazduha u hidraulične kočione linije. Vremenom se stvara vazdušni mehur i dolazi do gubitka snage kočenja što zahteva pritiskanje papučice kočnice  prema podu dalje nego što je predviđeno.

Predstavnici Honde su saopštili da vlasnici trebaju sačekati pismo od kompanije pre zakazivanja popravke jer rezervni delovi još nisu dostupni. Očekuje se da prva pisma stignu krajem aprila. Vozači koji strahuju za svoju bezbednost mogu otići do distributera, kod kojih su kupili vozilo, koji će privremeno rešiti problem izbacivanjem vazduha iz hidraulične kočione linije dok ne stignu novi delovi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik